About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts of the system and expound.

Contact Info

123/A, Miranda City Likaoli Prikano, Dope United States

+0989 7876 9865 9

info@example.com

Fontos megjegyezni, hogy a lupus nem fertőző

Fontos megjegyezni, hogy a lupus nem fertőző

Az anginával kapcsolatos állapotok

Az angina és a gyomorégés gyakran összekeverik egymást, mivel a mellkasi fájdalom nagyon hasonló lehet.

A gyomorégés olyan mellkasi fájdalom, amelyet a nyelőcsőbe felszálló gyomorsav okoz, és kisugározhat a nyakba, a torokba vagy az állkapocsba. Az AHA szerint, ha böfög, és a fájdalom elmúlik, akkor a mellkasi fájdalmát valószínűleg gyomorégés okozza. Ha a mellkasi fájdalmat légszomj vagy izzadás kíséri, akkor valószínűleg a szívvel van a probléma.

Ennek ellenére mindenki más, ezért ha mellkasi fájdalmai vannak, és nem biztos abban, hogy mi az oka, azonnal kérjen orvosi segítséget.

Források, amelyeket szeretünk

Kedvenc szervezetek az anginával kapcsolatos alapvető információkért

American Heart Association (AHA)

Az AHA az ország legrégebbi és legnagyobb nonprofit szervezete, amely a szívbetegségek elleni küzdelemmel és a szívproblémákkal küzdő betegek életének javításával foglalkozik. Az AHA életmentő kutatásokat finanszíroz, támogatja az összes szívproblémával érintett embereket, és oktatást nyújt a szívproblémákkal küzdőknek, beleértve az anginát is.

American College of Cardiology (ACC)

Az ACC bioretin ára egy nonprofit orvosi egyesület, amely szív- és érrendszeri szakemberekből áll. Az ACC az AHA-val együttműködve klinikai gyakorlati irányelveket dolgoz ki a kardiológusok számára. Az ACC éves találkozókat is tart, amelyek a szív egészségével kapcsolatos legújabb kutatásokra és innovációkra összpontosítanak.

Kedvenc online támogatási hálózatok

WomenHeart

A nők az anginát másképp tapasztalják, mint a férfiak. Ez a szervezet segít a szívvel kapcsolatos egészségügyi problémákkal, például anginával küzdő nőknek kapcsolatba lépni egymással. A webhely interaktív térképet kínál az Egyesült Államokról, amelyre görgetve megnézheti, vannak-e helyi támogató hálózatok a közösségében. A WomenHeart személyes támogatást is kínál SMS-ben, telefonon vagy e-mailben, virtuális élő találkozókat és egy online közösséget.

Támogatási hálózat

Az AHA támogató hálózata lehetőséget kínál arra, hogy kapcsolatba léphessen másokkal számos szívvel kapcsolatos témában, beleértve az általános szívegészséget, a gondozást, valamint a rehabilitációt és a gyógyulást. Ossza meg történetét, és vegyen részt másokkal, akik megosztották a sajátjukat.

Kedvenc alkalmazások anginára

Az én Terápiám

A My Therapy emlékeztetőket generál az anginás gyógyszer szedésére, és egy beépített egészségügyi naplóval is rendelkezik, amely segít a tünetek, a kiváltó tényezők és a gyógyszeres mellékhatások nyomon követésében. Ezenkívül rögzítheti vérnyomását és koleszterinszintjét, és napi egészségügyi célokat állíthat be. A My Therapy ingyenes Android és iOS rendszeren.

Angina kontroll

Ez a könnyen használható alkalmazás lehetővé teszi a betegek számára, hogy naplózzák anginás tüneteiket, és beírják a kialakulásukkal kapcsolatos állapotokat (például, ha terhelés közben vagy nyugalomban történt), és hogy szükség volt-e gyógyszeres kezelésre a fájdalom csillapításához. Az alkalmazás ezt követően heti, havi vagy éves jelentéseket készít, amelyek nyomon követik az anginás rohamokat, valamint a gyógyszerfogyasztást, amelyeket megoszthat orvosával.

Kedvenc forrás a szív-egészséges étrendhez

Étkezz helyesen. org

A Táplálkozási és Dietetikai Akadémia tanácsokat és gyakorlatias főzési tippeket kínál arra vonatkozóan, hogyan módosítsa étrendjét, hogy az egészségesebb legyen a szív számára.

Kedvenc forrás a szószólóvá váláshoz

Go Red for Women

Az AHA jellegzetes női kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a női szív egészségére. Vegyen részt minden februárban a National Wear Red Day rendezvényen, és kezdjen beszélgetéseket a nők szívének egészségéről azokkal az emberekkel, akiket szeret az életében.

Nicol Natale további jelentése.

Szerkesztői források és tények ellenőrzése

Angina. Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet. Az angina tünetei és okai. Mayo Klinika. 2020. június 12. Mikrovaszkuláris angina. American Heart Association. 2015. július 31. A nők anginája más lehet, mint a férfiaknál. American Heart Association. 2015. július 31. Angina pectoris (stabil angina). American Heart Association. 2015. július 31. Szív-egészségügyi szűrések. American Heart Association. 2019. március 22. Prinzmetal Variant Angina. Nemzeti Fordítástudományi Központ. 2018. január 8. Szívgyógyszerek. American Heart Association. 2020. január 15. Szíveljárások és -műtétek. American Heart Association. 2020. október 5. Az American Heart Association ajánlása felnőttek és gyermekek fizikai aktivitására. American Heart Association. 2018. április 18. Szív- és érrendszeri betegségek: megelőzés és visszafordítás. Cleveland Klinika. 2018. december 20. Cukorbetegség, szívbetegség és szélütés. Országos Diabétesz és Emésztő- és Vesebetegségek Intézete. 2017. február Diabetes mellitus: Szűrés és diagnosztika. amerikai háziorvos. 2016. január 15. Szívbetegségek és stroke statisztikák – 2020-as frissítés: Az American Heart Association jelentése. Keringés. 2020. január 29. Az angina prevalenciája nőknél versus férfiaknál. Keringés. 2008. március 17. Az angina prevalenciájának és kórtörténetének országos trendjei: 1988–2012. Keringés: szív- és érrendszeri minőség és eredmények. 2015. május 1. Afro-amerikai egészségügy. Betegségmegelőzési és Járványügyi Központok. 2017. július 3. Gyomorégés vagy szívroham? American Heart Association. 2018. április 26. Mutass kevesebbet

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb anginában

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

Hogyan kezeljük magas koleszterin- és trigliceridszintünket

Partha S. Nandi, MD, beszél Cate Collings kardiológussal és életmódgyógyászati ​​specialistával, John G. Canto kardiológussal és David vendég pácienssel. . .

Írta: Katherine Lee 2021. április 27

A mobilalkalmazás segíthet elkapni a néma pitvarfibrillációt a magas kockázatú, alullátott populációkban

Egy okostelefon-alapú elektrokardiogram (EKG) szűrőeszköz pontosan észlelte a korábban nem diagnosztizált pitvarfibrilláció eseteit a Native vizsgálatában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 23

Hogyan kezelik az orvosok a magas trigliceridszintet (és miért fontos)?

A magas trigliceridek, mint a magas koleszterinszint, növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek és más egészségügyi problémák kockázatát. De a jó hír az, hogy ez. . .

Írta: Jessica Migala 2021. április 13

Mi okozza a magas trigliceridszintet? 6 bűnös, aki meglephet

Ha magas trigliceridszintet diagnosztizáltak Önnél, akkor lehet, hogy olyan módszereket keres, amelyekkel egészségesebbé teheti étrendjét és edzési rutinjait, de vannak más módszerek is. . .

Írta: Jessica Migala 2021. április 13

7 tény a trigliceridekről, amelyeket tudnia kell

Annak ismerete, hogy mik a trigliceridek, miért kell őket egy bizonyos szint alatt tartani, és hogyan kell ezt tenni, kulcsfontosságú a szív egészségének megőrzéséhez.

Írta: Erica Patino 2021. április 13

Trigliceridek és koleszterin: miben különböznek és miben ugyanazok?

Ezeknek a lipideknek különböző feladataik vannak a szervezetben, de mindkettő károsíthatja a szívet, ha a szintje túl magas.

Írta: Erica Patino 2021. április 13

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

A szélütést túlélőknek nagyobb az öngyilkosság kockázata

Azok az emberek, akik túlélik a stroke-ot, több mint kétszer nagyobb valószínűséggel kísérelnek meg öngyilkosságot, és sokkal nagyobb valószínűséggel halnak meg öngyilkosság következtében, mint azok, akik öngyilkosságot követnek el. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 31

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26"

A lupus egy autoimmun betegség – ami azt jelenti, hogy az immunrendszer nem működik megfelelően, és tévedésből megtámadja az ember saját testét –, és a szervezet több szervét érinti. Egészséges egyénekben a szervezet antitesteknek nevezett fehérjéket termel, hogy leküzdje az idegen betolakodókat, például vírusokat, baktériumokat és gombákat.

A lupuszban szenvedő emberekben azonban az antitestek nem tudnak különbséget tenni az idegen betolakodók és a szervezet saját sejtjei és szövetei között. A jelenlegi elmélet szerint lupusz esetén ezek az autoantitestek megtámadják a sejteket és a szöveteket, gyulladást okozva, ami ízületi gyulladáshoz, lupuszkiütéshez, vesekárosodáshoz és egyéb tünetekhez és egészségügyi problémákhoz vezethet, állítja az amerikai Lupus Foundation.

A lupus „egy autoimmun betegség megtestesítője” – mondja Stuart D. Kaplan, MD, a New York állambeli Oceanside-i South Nassau Communities Hospital reumatológiai osztályának vezetője. „A szervezet önmagával küzd, és antitesteket termel a saját sejtjei ellen. ”

Ez az egész életen át tartó, krónikus betegség a test szinte minden szervrendszerét érintheti, bár nem minden rendszer érintett egy személyben. Az első dolog, amit a betegeknek tudniuk kell, hogy a lupus tünetei és súlyossága személyenként változik – teszi hozzá Dr. Kaplan. Néhány ember aktív betegségben szenved, míg mások enyhe betegségben szenvednek. Fontos megjegyezni, hogy a lupus nem fertőző.

Legújabb Lupusban

12 dolog, amit a lupuszban szenvedőknek tudniuk kell a COVID-19 vakcináról

Az új adatok eltéréseket tárnak fel a lupusz arányában, különösen a BIPOC nők esetében

Hogyan lehet azonosítani a lupusz kiütést és az állapot egyéb bőrtüneteit

Az összes megtekintése itt: Lupus

A lupusnak többféle típusa van.

A szisztémás lupusz erythematosus (SLE) A lupusszal diagnosztizált emberek körülbelül 70 százaléka rendelkezik ezzel a formával, így ez a leggyakoribb. Néhány embernél a betegség enyhe, és csak bőrkiütést és némi ízületi fájdalmat okozhat – mondja Kaplan. Más esetekben a gyulladás vesegyulladáshoz (más néven lupus nephritishez) vagy más szövődményekhez vezethet, mondja. Bőr lupusz erythematosus A lupusznak ez a formája kiütésként alakul ki a bőrben. A bőr lupusz erythematosus leggyakoribb formája a korong alakú, amely kerek, megemelkedett, vörös és hámló kiütésekre utal, amelyek nem viszketnek az amerikai Lupus Foundation szerint. A discoid lupusz betegek körülbelül 10 százalékánál kialakulhat az SLE. Gyógyszer által kiváltott lupus erythematosus (DIL) Egyes gyógyszerek a lupushoz nagyon hasonló állapotokat okozhatnak, és olyan tüneteket okozhatnak, mint a bőrkiütés, ízületi gyulladás, hajhullás és láz. “Amint abbahagyják a gyógyszerek szedését, a tünetek elmúlnak," így nem SLE-ről van szó, mondja Roberto Caricchio, a philadelphiai Temple Egyetemi Kórház reumatológiai osztályának vezetője és a Lewis Katz Orvostudományi Iskola Temple Lupus Programjának igazgatója. Újszülöttkori lupus Technikailag az újszülöttkori lupus nem a lupus egyik formája. Az állapot annak a következménye, hogy a lupuszban (vagy rokon betegségben) szenvedő terhes nőknél autoantitestek jutnak át a méhlepényen keresztül az anyaméhben fejlődő csecsemőhöz, többnyire átmeneti tüneteket okozva – magyarázza Virginia Pascual, MD, a Gale and Ira Drukier igazgatója. A New York-i Weill Cornell Medicine Gyermekegészségügyi Intézete. Egyes csecsemők olyan tünetekkel születnek, mint a bőrkiütés, májproblémák vagy fehérvérsejtszám. De ezek a tünetek néhány hónapon belül eltűnnek, és nem hagynak maguk után tartós hatást.

Tudjon meg többet a lupus különböző típusairól

A lupus jelei és tünetei

“A lupuszban szenvedő betegek túlnyomó többsége egy bizonyos ponton ízületi fájdalmakkal, gyulladással, valamilyen bőrkiütéssel és fáradtsággal jár” – mondja Dr. Caricchio. További gyakori tünetek a következők: Láz Fejfájás Napérzékenység Alacsony vörösvértestszám (vérszegénység) A kezek, karok, lábak, lábak és a szem körüli duzzanata (ödéma) Száj- vagy orrfekélyek Hajhullás VéralvadásRaynaud-szindróma, amelyben az ujjak kis ereiben és a lábujjak görcse, ami korlátozza a keringést, különösen hideg időben

Fontos megjegyezni, hogy a lupusz esetei, a tünetek és a tünetek súlyossága személyenként eltérő, és új tünetek bármikor megjelenhetnek.

A stressz hozzájárulhat az immunrendszer nem megfelelő működéséhez – magyarázza Kaplan. És mind az érzelmi, mind a fizikai stressz, például a műtét miatti stressz súlyosbítja a lupust.

KAPCSOLÓDÓ: Íme, hogyan függ össze a stressz és a gyulladás

KAPCSOLÓDÓ: Amit tudnia kell arról, hogy a stressz hogyan tehet beteggé

Sok lupuszban szenvedő nő úgy találja, hogy az állapot fellángolhat a menstruáció előtt. Az ösztrogén csúcsértéke a menstruációs ciklus 14. napja körül van, de “eltart egy ideig, amíg a fellángolás kialakul” – mondja Kaplan. A lupus a terhesség alatt vagy röviddel azután is fellángolhat, teszi hozzá.

Tudjon meg többet a lupus jeleiről és tüneteiről

A lupus okai és kockázati tényezői

A válasz arra, hogy mi okozza a lupust? "Nem tudjuk” – mondja Caricchio. A kutatások még nem határozták meg a betegséghez vezető pontos feltételeket vagy kiváltó tényezőket – magyarázza – „bár úgy tűnik, hogy az állapot többtényezős. "

A szakértők azt gyanítják, hogy a génjei, valamint más dolgok, amelyeknek élete során ki vannak téve, befolyásolják a lupusz kialakulásának valószínűségét:

Genetika Az orvosok és kutatók úgy vélik, hogy a genetikai hajlam hozzájárulhat a lupus kialakulásához, mondja Kaplan. A Lupus Foundation of America szerint több tucat genetikai variációt találtak összefüggésbe a betegséggel, amelyek befolyásolják, hogy ki kapja el, és milyen súlyosak az esetek. Ez azt jelenti, hogy a betegség örökletes, így a szülők nagyobb valószínűséggel adják át gyermekeiknek. De attól, hogy genetikailag hajlamos vagy erre az állapotra, nem feltétlenül jelenti azt, hogy elkapod. A környezetkutatók azt gyanítják, hogy a környezeti tényezők növelhetik a lupus kialakulásának kockázatát. A napsugárzás például lupuszkiütést és bizonyos szisztémás lupusz aktivitást okozhat – mondja Stacy Ardoin, MD, a columbusi Ohio Állami Egyetem Wexner Orvosi Központjának reumatológusa. Egyéb környezeti tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a lupus kialakulásához, lehetnek bizonyos gyógyszerek, vírusfertőzések, kimerültség, stressz és bármi, ami fizikai stresszt okozhat a szervezetben (például műtét, fizikai sérülés, sérülés, terhesség vagy szülés). A hormonok A lupus sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. Ennek egyik oka a nők magasabb ösztrogénszintje lehet, jegyzi meg Kaplan – bár ezt tudományos vizsgálatok még nem bizonyították, jegyzi meg az amerikai Lupus Foundation.

Tudjon meg többet arról, hogy mi okozza a lupust

Hogyan diagnosztizálják a lupust?

A lupus diagnosztizálása „nagyon nehéz lehet” – mondja Dr. Ardoin. Ennek az az oka, hogy a tünetek az enyhe kiütéstől és ízületi gyulladástól a veseelégtelenségig és görcsrohamokig terjedhetnek – „a közöttük lévő egész spektrummal. A tünetek más betegségeket és állapotokat, például fertőzéseket vagy rákot utánozhatnak.

A lupus diagnosztizálásához az orvosok megvizsgálják a beteget, és meghallgatják a beteg történetét. A lupus tüneteivel összhangban lévő anamnézis és fizikai állapot arra készteti az orvost, hogy vérvizsgálatot végezzen a betegséggel kapcsolatos antitestek keresésére. Például az antinukleáris antitestek a sejtmagokhoz kötődnek, károsítják a sejteket vagy elpusztulnak. A Lupus Foundation of America szerint a lupuszban szenvedők körülbelül 97 százaléka rendelkezik ezekkel az antitestekkel. Az anamnézis és a fizikális, vagy inkább a beteg tünetei és a betegség megjelenése a vérvizsgálatnál fontosabbak az SLE diagnózisában.

A lupusz egyéb tesztjei a betegek által tapasztalt tünetektől függenek, mondja Kaplan. Például mellkasröntgenre és echokardiogramra lehet szükség a tüdő és a szív körüli folyadék vizsgálatához. Ha az orvosok nephritist gyanítanak, a betegnek vesebiopsziára lehet szüksége.